WAT IS BUIKDANSEN ? ... "DE KRACHT VAN ZACHTHEID ..."

Buikdanseres, Shaheen, Buikdanslijn, bellydance, buikdans, buikdansen, buikdansles, buikdanswinkel, vrijgezellenfeest, buikdansworkshop, buikdanseres, Shaheen, Amsterdam, vrouwelijkheid, bellydancing, buikdanskostuum, orientaalse dans, buikdansshow, 1001 nacht, bellydance, buikdansschool, vrouwen, vruchtbaarheidsdans

"De Buikdans, de Orientaalse dans, is een geschenk van moeder natuur aan vrouwen en meisjes...." (Shaheen)

Buikdansen is een oneindige bron van vrouwelijkheid, kracht en inspiratie. Oorspronkelijk, duizenden jaren geleden, was het een vruchtbaarheidsdans, een ritueel ter ere van de scheppingskracht en van het leven. Soms werd de buikdans zelfs gebruikt als inleiding van een bevalling.

Tot op de dag van vandaag staat de buikdans nog steeds symbool voor plezier en levensvreugde! Buikdansen is lekker voor je lichaam, het geeft je energie, je spieren worden er soepel, stevig en ontspannen van. Je gebruikt niet alleen je buik, maar je danst, golft, trilt en wiegt met je hele lijf. In het Oosten is deze dans van vrouwen onder elkaar al eeuwenlang een manier om plezier te maken, om zich te uiten en soepel te blijven. Het is een dans voor vrouwen van elke leeftijd en elk figuur!

De laatste jaren is de buikdans ook voor steeds meer Westerse vrouwen een ideale manier om in kontakt met hun lichaam en gevoel te komen en te genieten van hun vrouwelijkheid. Bovendien is de Oriëntaalse dans is een weldadige en gezonde dans voor vrouwen. Buikdansen helpt je hele lichaam, bekken en rug weer in vorm te komen na een bevalling. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is de buikdans in de eerste plaats een dans van en voor vrouwen, een dans voor jezelf om te genieten van alle aspekten van je vrouw-zijn : je kracht, zachtheid, sensualiteit, energie, passie, gevoel, creativiteit etc.

Buikdansen haalt je even weg van de drukte van je werk, het is een snelle en makkelijke manier om uit je hoofd in je lichaam terecht te komen, en je problemen te vergeten...

Het is een dans met vele lagen, waardoor je in kontakt kan komen met de rijkdom van je ziel!

Buikdanseres Shaheen geeft al meer dan 20 jaar buikdansles en Orientaalse buikdansshows. Zij is 1 van de eerste leraressen die in Nederland buikdansles begonnen te geven. Veel van de danseressen die bij haar hun eerste buikdanspassen hebben gezet geven nu zelf les en zijn veel gevraagde buikdanseressen in binnen- en buitenland.
Naast buikdanslessen verzorgt Shaheen ook cursussen rond het thema "Magie van de Vrouwelijkheid". Hierin combineert zij buikdansen, rituele buikdans, trance dans, visualisatie en creatieve technieken.
Shaheen is gespecialiseerd in de combinatie van creativiteit en healing van vrouwelijkheid. Zij heeft een rijke ervaring in het geven van buikdansles, groei- en persoonlijkheidsontwikkeling, groeps- en individuele therapie, en Speyertherapie.
"Buikdansen is een onmisbaar deel van mijn leven, dat meegroeit en evolueert. Het is voor mij een oneindige bron van inspiratie en plezier. Het maakt mij altijd heel blij als ik dit enthousiasme kan delen met anderen en vrouwen zo kan helpen hun eigen weg te vinden." (Shaheen)

Copyright van bovenstaande tekst berust bij buikdanseres Shaheen.

buikdans, buikdansen, buikdansles, buikdanswinkel, vrijgezellenfeest, buikdansworkshop, buikdanseres, Shaheen, Amsterdam, vrouwelijkheid, bellydancing, buikdanskostuum, orientaalse dans, buikdansshow, 1001 nacht, bellydance, buikdansschool, sluier, baladi buikdans, buikdansen, buikdansles, buikdanswinkel, vrijgezellenfeest, buikdansworkshop, buikdanseres, Shaheen, Amsterdam, vrouwelijkheid, bellydancing, buikdanskostuum, orientaalse dans, buikdansshow, 1001 nacht, bellydance, buikdansschool, sluier, baladi Shaheen, buikdans, buikdansen, buikdansles, buikdanswinkel, vrijgezellenfeest, buikdansworkshop, buikdanseres, buikdanseres Shaheen, Amsterdam, vrouwelijkheid, bellydancing, buikdanskostuum, orientaalse dans, buikdansshow, 1001 nacht, bellydance, buikdansschool, sluier, baladi

foto's Annelore Kuryszczuk